Smažené lišky s růžičkovou kapustou - recept cpt. Cooka
Finferli e cavolini di Bruxelles in padella
4 porce:  30 dkg růžičkové kapusty, 30 dkg lišek, šalotka, 2 stroužky česneku, 3 lžíce extra virgin olivového oleje, 6 plátků pancetty, 1 sklenka suchého bílého vína, 1 svazek pažitky, několik lístků rukoly, sůl, mletý pepř
Růžičky kapusty opláchněte a nakrájejte na půlky nebo čtvrtky. Očistěte lišky a ty větší z nich rozkrojte na poloviny nebo na silné plátky. Oloupejte a nakrájejte šalotku. Rozehřejte nepřilnavou pánev s olejem a kapustičky na ní opečte, několikrát je otočte. Osolte, přidejte oloupaný a na plátky nakrájený česnek, přiklopte a na mírném ohni duste 10 minut.
Na druhé pánvi opečte plátky slaniny a přendejte je na kuchyňský papír. Do stejné pánve přidejte trochu oleje, nakrájenou šalotku a houby. Osolte a opepřete a za častého míchání restujte 10 minut na prudkém ohni. Podlijte vínem. Přidejte kapustičky, promíchejte a přendejte na servírovací mísu. Přidejte nakrájenou slaninu, jemně nasekanou pažitku a lístky rukoly. Dochuťte pepřem a podávejte podle potřeby s rýžovým pilafem nebo polentovými krutony.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka