Noky s liškami a šalvějí - recept cpt. Cooka
Gnocchi ai finferli e salvia
4 porce: 1 kg gnocchi, 40 dkg malých lišek, 2 šalotky, 1 hrst šalvěje, 4 dkg parmazánu, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
Z lišek odstraňte kartáčkem nečistoty, pak je rychle opláchněte pod tekoucí vodou a očistěte vlhkým hadříkem a osušte kuchyňským papírem.
Oloupejte šalotky, nakrájejte je a několik minut je smažte na velké nepřilnavé pánvi s olejem, přidejte lišky a nasekané lístky šalvěje a poté je 4-5 minut restujte na středním plameni. Osolte a opepřete, přikryjte a za častého míchání duste asi 8 minut.
Uvařte bramborové noky ve velkém množství vroucí osolené vody, vyberte je děrovanou lžící, jakmile vyplavou na povrch, nasypte je přímo do pánve a na prudkém ohni je smíchejte s liškami a několik minut je opékejte. Posypejte trochou pepře, doplňte strouhaným parmazánem a podávejte
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka