Motýlci s liškami a dýní - recept cpt. Cooka
Farfalle ai finferli e zucca
4 porce: 40 dkg těstovin farfalle, 45 dkg malých lišek, 40 dkg tykve, 2 šalotky, 1 hrst šalvěje, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
Z lišek odstraňte měkkým kartáčkem nečistoty, rychle je opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Dýni nakrájejte na malé kousky, šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Dýni smíchejte s polovinou oleje, špetkou soli, polovinou šalotky, špetkou pepře a několika nasekanými lístky šalvěje. Přendejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 15-20 minut za občasného otáčení, dokud není dobře upečená.
Na velké pánvi na oleji minutu opékejte zbývající šalotku, přidejte lišky, osolte a opepřete a za stálého míchání restujte na prudkém plameni asi 5 minut.
Uvařte farfalle ve velkém množství vroucí osolené vody, sceďte je, když jsou al dente a půl minuty je prohazujte na pánvi s liškami, přidejte dýni, vše promíchejte a podávejte posypané pepřem a případně několika lístky čerstvé šalvěje.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka