Kuřecí prsa v medové hořčici - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 kuřecí prsíčka bez kůže, 6 cl medu, 2 lžíce celozrnné hořčice, 2 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, sůl
V sáčku smíchejte med s celozrnnou hořčicí, žlutou hořčicí, olejem a sójovou omáčkou. Přidejte celá kuřecí prsa a promíchejte, aby se dobře obalila. Odstraňte vzduch ze sáčku a uzavřete jej. Nechte marinovat 1 až 12 hodin na chladném místě.
Až budete připraveni k přípravě, předehřejte horkovzdušnou fritézu na 180 °C. Kuřecí prsa osušte a zbylou marinádu vylijte. Vložte kuřecí prsa do koše horkovzdušné fritézy. Smažte 18 až 20 minut, v polovině pečení je obraťte, až vnitřek kuřete ztratí růžovou barvu. Chcete-li je péct v troubě, vložte prsa i s marinádou do zapékací misky a pečte 25 až 30 minut při 180 °C.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka