Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 velké brambory, 6 cl rozpuštěného másla, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 špetka sušeného tymiánu, 15 dkg paprikového salámu, 1/2 šálku nastrouhané mozzarelly, 1 lžička mleté papriky, 1  jarní cibulka
Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 160 °C. Dobře omyté brambory nařízněte na tenoučké plátky, ale neprořízněte je celé, aby spodní část držela pohromadě a nerozpadly se. Vložte je do koše horkovzdušné fritézy a potřete polovinou másla. Posypte solí, pepřem a tymiánem a pečte 15 minut.
Pak je potřete zbylým máslem a pokračujte 5 až 8 minut, dokud úplně nezměknou. Vyjměte je z fritézy a nechet trochu vychladnout. Kolečka paprikáše rozkrojte napůl a do každého zářezu v bramborách vložte jednu půlku. Posypte je strouhaným sýrem a sladkou paprikou. Plněné brambory vložte opět do koše horkovzdušné fritézy. Zapečte 3 minuty, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne. Těsně před podáváním posypte brambory na kolečka nakrájenou zelenou cibulkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka