Bramborové kung pao - recept cpt. Cooka
4 porce:  5  brambor, 3 lžíce řepkového oleje, 1  cibule, 1  červená paprika, 1 lžička chilli vloček, 2 lžíce nasekaného česneku, 2 lžíce nasekaného zázvoru, 1/2 lžičky mletého sečuánského pepře, 1/2 šálku oříšků kešu, 3  jarní cibulky,

na omáčku: 8 cl kuřecího vývaru nebo zeleninového, 6 cl sójové omáčky, 6 cl přírodního cukru, 2 cl rýžového octa, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce sójové omáčky hoisin

Oloupané žluté brambory nakrájejte na kostky, cibuli nadrobno, červenou papriku na kostičky, zázvor a česnek nasekejte nadrobno, zelenou cibulku na kolečka, kešu oříšky nahrubo. Kostky brambor povařte v osolené vodě 4 až 6 minut a potom nechte okapat a osušte je. Ingredience na omáčku smíchejte v misce a zatím dejte stranou.
Olej rozpalte na velké litinové pánvi a brambory na něm smažte do zezlátnutí, 10 až 12 minut za častého míchání nebo prohazování. Přidejte cibuli a papriku a restujte další 2 - 3 minuty. Přidejte chilli vločky, česnek, zázvor, polovinu kešu oříšků a zelenou cibulku. Minutu restujte. Přelijte do pánve omáčku, přiveďte vše k varu a povařte 2 minuty, až zhoustne. Těsně před podáváním ozdobte zbylými oříšky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka