Koláč s tuňákem a rajčaty - recept cpt. Cooka
Thon et tomates tarte
4 porce:  1  křehké těsto, 30 dkg tuňáka ve vlastní šťávě, 12  třešňových rajčat, 1  jarní cibulka, 1/2 svazku zelené petrželky, 4  vejce, 1.5 dl šlehačky, 8 dkg strouhaného gruyèru, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hořčice, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 °C. Koláčovou kulatou formu vyložte těstem (např. recept <>). Tento základ potřete hořčicí a propíchejte vidličkou. Odložte na chladné místo. Očistěte cherry rajčátka a nakrájejte je na čtvrtky. Osolte je a nechte 15 minut okapat na savém papíře. Tuňáka nechte okapat. Omyjte a osušte zelenou cibulku a poté ji nakrájejte včetně zelené části. Petrželku opláchněte, osušte, odstraňte stonky a nasekejte.
Rozšlehejte vejce, přidejte smetanu, rajčatový protlak, polovinu strouhaného sýra, cibulku a petrželku. Osolte a opepřete a dobře prošlehejte. Na těsto rozdrobte tuňáka a přidejte čtvrtky rajčat. Navrch nalejte vaječnou směs a posypte zbylým sýrem. Vložte na 35 minut do trouby a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka