Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg čočky beluga, 9 dl vody, 10 dkg zeleného hrášku, 5 dkg baby špenátu, 1 cibule, 1 stroužek česneku, několik koriandrových lístků, 4 vejce, 3 dl kokosového mléka, 1 lžíce karí koření, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce rostlinného oleje, chilli, sůl
Nakrájejte cibuli a česnek. V hrnci smažte na oleji na mírném ohni 5 minut, pak přidejte kari, zázvor, čočku a vodu. Nechte 15 minut dusit a poté přidejte hrášek a vařte dalších 9 minut. Přestaňte vařit a přidejte lístky špenátu.
Do mísy přilijte kokosové mléko, nasekaný koriandr, chilli papričku a sůl. Dobře promíchejte. Předehřejte troubu na 180 °C. Dortovou formu nebo terinu vyložte pečicím papírem. Ve velké míse rozšlehejte vejce a přidejte je do teplé směsi. Naplňte formu a pečte 45 minut.
Před vyklopením a podáváním se zeleným salátem nechte terinu vychladnout.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka