Špaldové palačinky s rebarborou - recept cpt. Cooka
3 porce:  5 dkg bílé špaldové mouky, 8 cl odstředěného mléka, 1 lžíce olivového oleje, 1  bílek, 1 lžička přírodního cukru, 17.5 dkg reveně, 1 lžíce růžového sirupu, 13 dkg nízkotučného řeckého jogurtu
Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Plech vyložte pečicím papírem. Do středně velké mísy dejte mouku, mléko, olej, bílek a polovinu cukru. Šlehejte, dokud nevznikne hladká hmota. Přikryjte a odložte na 30 minut do chladničky.
Mezitím položte očistěnou a na 3 cm dlouhé kousky nakrájenou rebarboru na vyložený plech. Posypte ji zbylým cukrem a pokapejte sirupem. Grilujte 5 minut nebo dokud rebarbora nezměkne.
Malou nepřilnavou pánev se silným dnem potřete olejem. Pánev rozehřejte na středně silném ohni. Do pánve nalijte část těsta, mělo by vyjít po 2 palačinkách na porci. Smažte 2 minuty nebo až zespodu zhnědne. Otočte palačinku a opečte ji i z druhé strany. Opakujte se zbývajícím těstem. Palačinky podávejte s rebarborou a jogurtem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka