Fenyklová pizza - recept cpt. Cooka
2 porce: 1 fenykl, olivový olej, 1/4 šálku červeného rajčatového pesta, 1/2 šálku mozzarelly, 1 hrst špenátu, 1 červená cibule, 1 hrst piniových semínek, 1 hrst strouhaného parmazánu, bazalka, rukola, těsto na pizzu
Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem. Očistěný fenykl podélně rozřízněte a poté nakrájejte na tenké klínky. Položte na plech a pokapejte olivovým olejem. Vložte na 20 minut do trouby, otočte a poté pečte dalších 10 minut, dokud nebude zlatavý a propečený.
Přepněte troubu na 220 °C. Na základ pizzy rovnoměrně rozetřete červené pesto a nechte jen 1,25 cm kolem okrajů. Posypte mozzarellou a navrch dejte fenykl, tenké plátky červené cibule, natrhané lístky baby špenátu, piniové oříšky a hoblinky parmazánu. Pečte v troubě asi 13 minut dokud není těsto zlatavé a křupavé. Při podávání posypte hrstí rukoly, čerstvou bazalkou, zelenými lístky fenyklu, piniovými oříšky a hoblinami parmazánu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka