Lasagne s ragú a hráškem - recept cpt. Cooka
Lasagne con ragù e piselli
4 porce: 25 dkg čerstvých vaječných lasagní, 50 dkg mletého masa (vepřové a hovězí), 4 dl passaty, bazalka, 5 dl bešamelové omáčky, 30 dkg mozzarelly, 25 dkg zeleného hrášku, 1 cibule, parmazán podle chuti, 1 dl bílého vína, 10 dkg pancetty, extra virgin olivový olej, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji v hrnci na troše oleje. Přidejte směs mletého masa a nasekané slaniny a za častého míchání dobře opečte, poté přidejte hrášek. Hrášek nechte několik minut přejímat chuť, podlijte bílým vínem, nechte ho zcela odpařit a poté přilijte rajčatovou šťávu a lístky bazalky. Osolte a opepřete a duste alespoň hodinu pod pokličkou.
Mozzarellu nakrájejte na kostičky a dejte stranou. Vymažte zapékací misku, rozetřete několik lžic bešamelové omáčky a položte na ni lasagne, poté rozetřete velké množství masové omáčky, na kostičky nakrájený sýr a další bešamelovou omáčku. Pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Na závěr naneste vrstvu masové omáčky, bešamelu a bohatě posypte strouhaným parmazánem.
Zapečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35-40 minut. Vyjměte z trouby, nechte 10 minut odpočívat a poté lasagne podávejte ozdobené na povrchu čerstvě nasekanou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka