Zapečené těstoviny s tuňákem - recept cpt. Cooka
2 porce:  1 lžíce olivového oleje, 1  cibule, 2 stroužky česneku, 40 dkg nakládaných rajčat, 2 lžičky chilli vloček, 15 dkg uvařených krátkých těstovin, 15 dkg tuňáka v oleji, 5 dkg mozzarelly, 2 lžíce zelené petrželky
Horkovzdušnou fritézu předehřejte na 190 °C. Do žáruvzdorné misky dejte olej, jemně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a 3 minuty smažte na vzduchu. Přidejte nadrobno nakrájená rajčata a chilli vločky, okořeňte a smažte dalších 5 minut.
Snižte teplotu na 170 °C. Vmíchejte uvařené těstoviny (ziti, kolínka a pod.), okapaného tuňáka, většinu nastrouhané mozzarelly a nasekanou petrželku. Navrch rozprostřete zbytek mozzarelly. Zapečte 5 minut dozlatova, poté přikryjte hliníkovou fólií a dopečte dalších 5 minut, dokud nezačne směs bublat. Podávejte teplé se zeleným salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka