Celozrnné bagetky - recept cpt. Cooka
1 porce:  2.8 dl vody, 16.7 dkg pšeničné celozrnné mouky, 12.3 dkg celozrnné mouky žitné, 1.3 lžičky soli, 3/4 lžičky sušených kvasnic, slunečnicové semínko, dýňové semínko
Do mísy kuchyňského robota nalejeme vlažnou vodu, přidáme obě mouky, na jednu stranu nasypeme kvasnice, na druhou sůl a pomocí háku necháme hníst, dokud se těsto neodlepuje od stěn. Přisypeme semínka (slunečnicová, lněná, chia) a necháme je vmísit do těsta. Mísu zakryjeme utěrkou a dáme do tepla těsto kynout, asi hodinu a půl, až zdvojnásobí svůj objem. Potom pomocí stěrky těsto vyndáme na pomoučený vál, rozdělíme na čtvrtiny a z každé opatrně vytvarujeme bagetku, kterou vložíme do formy domácí pekárny. Necháme ještě chvíli kynout a pak zapneme program pečení baget a upečeme dokřupava, trvá to kolem půl hodiny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka