Buñuelos de bacalao ahumado - recept cpt. Cooka
Krokety z uzené tresky
8 porcí: 50 dkg uzené tresky, 3 dl mléka, 2 brambory, 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 citrón na kůru, 1 cibule, 1/2 lžíce nasekaného kopru
Do hrnce dejte nakrájenou cibuli, zalijte ji mlékem, zakryjte a povařte asi 5 minut. Vložte vykostěnou nadrobenou tresku a nechte dusit dalších 5 minut. Přidejte nakrájené brambory a přiklopené nechte zněknout, asi 8 minut. Po vychladnutí dobře vše promíchejte s přidanou moukou, koprem, vajíčkem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Vytvořte malé kuličky a dejte je do lednice aspoň na půl hodiny. Před podáváním usmažte dohněda.
Příloha: citronové klínky
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka