Salsa española - recept cpt. Cooka
6 porcí:  2/3 šálku olivového oleje, 1.5  cibule, 2  mrkve, 2 lžíce hladké mouky, 2 šálky vody, 1/2 šálku sherry nebo suchého bílého vína, 1.5 lžičky soli
V široké pánvi rozehřejte olivový olej na vysokém plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji restujte asi 10 minut, až začne zlátnout. Přidejte nakrájenou mrkev a mouku, dobře promíchejte a za častého míchání povařte 10 minut. Přidejte vodu, sherry a sůl, dobře promíchejte a za občasného míchání vařte ještě asi 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
Odstavte z ohně a nechte vychladnout, dokud není vlažná. Obsah pánve přendejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a zpracujte dohladka. Pokud ji nepoužijete ihned, například k albóndigas, přikryjte ji a uchovávejte v chladničce po dobu až 1 týdne.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka