Tapenade de higos y aceitunas - recept cpt. Cooka
Tapenáda z fíků a oliv
6 porcí: 1 šálek fíků, 3 lžíce bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce koňaku, 2 lžičky rozmarýnu, 1/4 lžičky chilli, 2/3 šálku černých oliv, 3 lžíce zelených oliv, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 8 dkg kozího sýra, 6 lžic vlašských ořechů
Najemno nasekané fíky dejte na pánev a zalijte bílým vínem a půl šálkem vody, směs přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Vmíchejte olej, koňak, sušený rozmarýn, chilli podle chuti, nahrubo rozmixované černé či kalamata olivy, zelené olivy, utřený česnek, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte a dejte ji přes noc do chladničky.
Kozí sýr nakrájejte na plátky a přendejte na talíř. Na kozí sýr rozetřete tapenádu a posypte ji opraženými vlašskými ořechy. Podávejte s chlebem a krekry.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka