Aperitivo de polenta, jamón y queso - recept cpt. Cooka
Předkrm z polenty, šunky a sýra
30 porcí: 25 dkg polenty, 20 dkg šunky serrano, 5 dkg parmazánu, 1 l vody, 16 zelených chřestů, 2 mrkve, extra virgin olivový olej, sůl, strouhanka, sezamové semínko
Přiveďte vodu k varu. Když se začne vařit, přisypejte postupně polentu a dobře promíchejte. Přidejte strouhaný sýr a sůl a pokračujte v míchání. Za stálého míchání udržujte na ohni po dobu 10 minut. Nakrájejte šunku a osmahněte ji na pánvi s trochou oleje. Šunku přidejte k polentě a dobře promíchejte.
Polentu rozprostřete na hliníkovou fólii a nechte vychladnout. Nakrájejte ji na čtverečky, obalte ve strouhance a směsi sezamových semínek a osmažte na pánvi s olejem.
Chřest očistěte a krátce orestujte na pánvi s olejem. Z mrkve škrabkou na brambory podélně loupejte tenoučké plátky, přidejte je ke chřestu, okořeňte a krátce orestujte. Polentové kousky podávejte s restovanou zeleninou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka