Řecké masové kuličky z air-fryeru - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg středně prorostlého hovězího masa, 6 cl jemně nasekané cibule, 2 stroužky utřeného česneku, 1 vejce, 6 cl strouhanky, 1/4 šálku rozdrobené fety, 1 lžička citrónové kůry, 1 lžíce nasekaného dobromysli, 1 lžíce máty peprné, sůl, mletý pepř,
jogurtová omáčka: 1.25 dl řeckého jogurtu, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce máty peprné, 1 lžíce kopru, 2 lžičky olivového oleje
V míse smíchejte všechny ingredience kromě jogurtové omáčky. Osolte a opepřete. Rukama vytvarujte kuličky, vždy asi 1 polévkovou lžíci
na jednu. Postříkejte koš horkovzdušné fritézy rostlinným olejem. Polovinu masových kuliček vložte do košíku v jedné vrstvě a smažte při 190 °C 8 minut nebo dokud teploměr vložený do středu masové kuličky neukáže 74 °C (v polovině fritování kuličky otočte). Stejným způsobem usmažte i ty zbývající. Těsně před podáváním posypte podle potřeby nasekanou mátou. Podávejte s citronovo-jogurtovou omáčkou.
V misce smíchejte obyčejný řecký jogurt, citronovou šťávu, nadrobno nasekanou čerstvou mátu a čerstvý kopr plus olivový olej. Osolte a opepřete.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka