Toskánské zapečené fazole - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička fenyklu, 2 konzervy bílých fazolí, 2 šálky nakládaných rajčat, 3 šálky kapusty, 1 lžička dobromysli, 1/4 šálku italského sýra Fontina nebo mozzarella, sůl, mletý pepř
Na pánvi vhodné i do trouby rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek a semínka fenyklu, za občasného míchání restujte asi 5 minut. Přidejte zcezené a propláchnuté fazole z konzervy, drcená rajčata, nahrubo nakrájenou kapustu a sušené oregano a dobře promíchejte. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte, dokud omáčka mírně nezhoustne, asi 5 minut. Vmíchejte polovinu čerstvě nasekané bazalky, dochuťte solí a pepřem. Posypte strouhanným sýrem Fontina.
Přeneste pánev do předehřáté trouby, opékejte, dokud se sýr nerozpustí, 4 až 5 minut. Posypte zbývající bazalkou. V případě potřeby podávejte s toasty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka