Krémová polenta s houbami a bílými fazolemi - recept cpt. Cooka
Polenta crémeuse aux champignons et aux haricots blancs
4 porce:  1 lžíce olivového oleje, 24 dkg žampiónů, 2 šálky třešňových rajčat, 1 konzerva bílých fazolí, 2 stroužky česneku, 1.5 cl nasekané zelené petrželky, 1 lžíce aceta balsamica, 1.8 dl vody, 1.8 dl polenty, 2.5 dl parmazánu, sůl, mletý pepř
Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte na plátky nakrájené houby a za občasného míchání je restujte 6 až 8 minut do zlatova. Přidejte rajčata, fazole z konzervy, drcený česnek a petrželku, stále míchejte a povařte 3 minuty do změknutí rajčat. Přidejte balsamikový ocet a vařte 1 minutu, často míchejte.
Mezitím v hrnci přiveďte vodu k varu. Za neustálého míchání po troškách přisypávejte kukuřičnou mouku. Osolte a opepřete. Snižte teplotu na středně nízkou a povařte s častým mícháním 10 minut, dokud směs nezhoustne natolik, aby se držela na hřbetu lžíce. Vmíchejte většinu strouhaného parmazánu.
Polentu rozdělte lžící na talíře nebo do misek. Přidejte zeleninovou směs. V případě potřeby posypte zbylou petrželkou a parmazánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka