Hlíva s vermutem, harissou a vlašskými ořechy - recept cpt. Cooka
Pleurotes rotis, Noilly, harissa et noix
4 porce: 80 dkg hlívy ústřičné, 3 dkg másla, 3 šalotky, 2 lžíce olivového oleje, 1 stonek citronové trávy, 2 stroužky česneku, 5 cl vermutu Noilly Prat, 1 lžíce harissy, 8 dkg vlašských ořechů, sůl, mletý pepř
Hlívu ústřičnou očistěte malým kartáčkem a v případě potřeby ji lehce otřete houbou. Na pánvi rozpusťte máslo s olivovým olejem, přidejte rozdrcenou citronovou trávu, předem nakrájenou šalotku a rozdrcené stroužky česneku a několik minut je poduste. Přidejte hlívu ústřičnou a restujte 15 minut na mírném ohni. Když jsou houby uvařené a lehce zhnědlé, vyjměte je a pánev zalijte suchým vermutem, přiveďte k varu, přidejte harissu, sůl a pepř a posypte drcenými vlašskými ořechy.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka