Gratinovaný květák s čekankou - recept cpt. Cooka
Gratin de chicons et chou-fleur
4 porce: 40 dkg květáku rozebraného na růžičky, 3 čekankové puky, 2 lžíce nasekané pažitky, 8 dkg lískových ořechů, 2 lžíce zelené petrželky, olivový olej, 2 vejce, 2.5 dl mléka, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 200 °C. Květák blanšírujte 3 minuty ve vroucí osolené vodě a slijte. Čekanku rozkrojte na polovinu a odstraňte tvrdý košťál. Lískové oříšky nasekejte najemno. Bylinky smíchejte s lískovými oříšky a trochou olivového oleje. V míse rozšlehejte vejce s mlékem a ochuťte je solí a pepřem.
Květák rozložte do olejem vymazané zapékací misky a osolte a opepřete. Čekanku položte řeznou stranou nahoru a zalijte ji vejci. Posypte je bylinkovými lískovými oříšky a pečte 20 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka