Špagety s ančovičkami a šafránem - recept cpt. Cooka
Spaghetti, acciughe e zafferano
4 porce: 32 dkg špaget, 2 brambory, 6 ančoviček v oleji, 1 cibule, 5 dkg panko strouhanky, šafrán, 1/2 stroužku česneku, 1 snítka zelené petrželky, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
Oloupejte brambory a cibuli a vše nakrájejte na stejně velké kostky. Na velké pánvi rozehřejte polovinu oleje, osmahněte na něm brambory a cibuli a ihned přidejte šafrán rozpuštěný v malé naběračce vroucí osolené vody. Vařte 10 minut nebo dokud brambory nezměknou. Oloupaný česnek spolu s petrželkou nasekejte najemno.
Pánev na chvíli odstavte z ohně, přesuňte brambory na stranu, přilijte zbytek oleje a rozmíchejte sardelky, poté smíchejte sardelky a brambory.
Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě. Na malé pánvi opečte panko strouhanku s 1/2 lžíce oleje a nasekanou petrželkou a česnekem. Těstoviny slijte, přidejte je k bramborám na pánvi, vše promíchejte a posypte opečenou strouhankou. Podle chuti dochuťte pepřem a ihned podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka