Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou - recept cpt. Cooka
Lasagne zucca, noci e gorgonzola
4 porce:  25 dkg čerstvých vaječných lasagní, extra virgin olivový olej, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 80 dkg tykve (váha po oloupání a odstranění semen), 1 snítka rozmarýnu, šalvěj, 25 dkg gorgonzoly, 6 dkg vlašských ořechů, 5 dl bešamelové omáčky, máslo podle chuti, sůl, mletý pepř
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a rozdrcený stroužek česneku a několik minut zlehka smažte. Přidejte na kostičky nakrájenou dýni, snítku nasekaného rozmarýnu a nasekanou šalvěj, promíchejte a nechte přejít do chuti. Zalijte sklenicí vody a vařte 15-20 minut. Osolte a opepřete a dejte stranou.
Vymažte zapékací misku, rozetřete na ni několik lžic bešamelové omáčky a položte na ni připravené těstoviny. Pokryjte měkkou dýní, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a kousky gorgonzoly. Přidejte další bešamelovou omáčku a pokračujte, dokud nejsou všechny ingredience hotové. Nakonec přijdou lasagne, bešamelová omáčka a nasekané vlašské ořechy. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25-30 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka