Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy - recept cpt. Cooka
Strozzapreti con le noci
4 porce: 20 dkg kukuřičné mouky, 10 dkg hladké mouky plus něco na vál, 1.5 dl vody, 4 dkg vlašských ořechů, 2 dkg piniových semínek, 1 stroužek česneku, 1 svazek zelené petrželky, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
Obě mouky prohněťte s teplou vodou, dokud nevznikne hladké, homogenní těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat. Na lehce pomoučeném vále ho vyválejte na tloušťku 2 mm. Pomocí rádýlka nakrájejte těsto na čtverce o straně 3 cm.
Jádra vlašských ořechů spolu s piniovými oříšky a oloupaným česnekem nasekejte v mixéru, ale ne příliš najemno. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nasekanou směs a špetku soli a 4-5 minut restujte na velmi mírném plameni.
Ponořte těstoviny strozzapreti do vroucí osolené vody, vyjměte je děrovanou lžící, když vyplavou na povrch, a přendejte je do pánve s omáčkou (mimo oheň). Promíchejte, posypte trochou omyté a nasekané petrželky, opepřete a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka