Quiche se sýrem Brie a jablky - recept cpt. Cooka
Quiche traiteur au brie et a la pomme
1 kus: 30 dkg křehkého těsta, 12 dkg francouzského sýra Brie, 3 vejce, 10 dkg crème fraîche, 1.5 dkg másla, 8 dkg anglické slaniny, 2 jablka, 1 cibule, 2 lžíce medu, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 °C. Na pánvi na středním plameni 2 minuty smažte nadrobno nakrájenou cibuli na másle. Přidejte kostičky slaniny a restujte další 3 minuty.
Koláčovou úzkou obdélníkovou formu vyložte křehkým těstem. Rozdělte na ně slaninu, cibuli, rozdrobený sýr Brie a jablka nakrájená na kostičky.
Ve velké míse vyšlehejte vejce se smetanou a medem. Osolte a opepřete. Nalijte do formy a pečte 30 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka