Salát z pečené hlívy a fazolí - recept cpt. Cooka
Insalata di cardoncelli arrosto e cannellini
4 porce:  40 dkg hlívy královské, 20 dkg bílých fazolí, 1  bouquet garni, 1 stroužek česneku, 4  jarní cibulky, 2 lžíce jablečného octa, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
Menší bílé fazole (cannellini) vložte do hrnce spolu s bouquet garni (petrželka, tymián, bobkový list) svázanou kuchyňským provázkem a také nakrájeným česnekem. Zalijte je studenou vodou, přiveďte k varu a uvařte do měkka, osolte a nechte vychladnout ve vodě.
Mezitím nakrájejte hlívu na klínky, vložte je do mísy, osolte, pokropte trochou oleje a rukama promíchejte. Přendejte je do velké zapékací mísy, rozložte je do jedné vrstvy a pečte uprostřed trouby pod grilem, přičemž je několikrát otočte.
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, osolte a ochuťte jablečným octem a panenským olejem. Smíchejte je v salátové míse s dobře okapanými fazolemi cannellini. Přidejte upečené houby, promíchejte, posypte nasekanou petrželkou, zakápněte olejem a opepřete. Salát podávejte teplý.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka