Lososové překvapení s čerstvým kozím sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 plátky uzeného lososa, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce kopru, 1 lžíce crème fraîche, 1/2 čerstvého kozího sýra, sůl, mletý pepř, 10 cl olivového oleje, 2 citróny
Pro přípravu marinády vymačkejte citrony na šťávu. Do hluboké misky nalijte olivový olej a citronovou šťávu. Okořeňte a promíchejte. Vložte plátky uzeného lososa do marinády. Nechte 15 minut marinovat na chladném místě.
Bylinky omyjte a nasekejte nadrobno, přidejte crème fraîche, promíchejte a dochuťte. Na talíři rozmačkejte vidličkou kozí sýr a přidejte bylinkovou směs.
Na pracovní plochu rozložte potravinářské fólie a položte na ně marinované a osušené plátky lososa. Obsah talíře rozprostřete doprostřed každého plátku. Srolujte do tvaru klobásky a oba konce utáhněte. Uchovávejte na chladném místě po dobu 1 hodiny. Pak odstraňte fólii, nakrájejte získané válečky na 2 cm dlouhé díly (v případě potřeby udržte tvar dřevěným párátkem). Uspořádejte na talíř a pochutnejte si!
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka