Pečená růžičková kapusta s jablečno-třešňovou zálivkou - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 jablko, 1/3 šálku sušených třešní, 1 lžíce extra virgin olivového oleje, 2 lžíce jablečného octa, 1 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 šalotka, 90 dkg růžičkové kapusty, 5 lžic extra virgin olivového oleje, 1 lžička soli, 3/4 lžičky mletého pepře, 2 lžíce estragonu
Nastavte rošt trouby do nejnižší polohy, vložte do trouby plech s okrajem a troubu vyhřejte na 250 stupňů. V míse promíchejte kyselejší jablko nakrájené na půlcentimetrové kostečky a sušené třešně s olejem, octem, javorovým sirupem, hořčicí a šalotkou, dokud se dobře nespojí, dejte stranou. V druhé misce promíchejte rozpůlené růžičkové kapustičky se solí, pepřem a zbývajícím olejem, dokud se rovnoměrně nepotáhne.
Rychle a opatrně vyjměte plech z trouby a na horký naskládejte růžičkovou kapustu v rovnoměrné vrstvě. Vraťte plech do trouby a pečte, dokud kapusta pěkně nezhnědne, 10 až 12 minut. Přeneste růžičkovou kapustu na servírovací talíř. Navrch dejte jablečnou směs a posypte nasekaným čerstvým estragonem. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka