Jehněčí gratin s citrónem - recept cpt. Cooka
Gratin d'agneau au citron
4 porce: 60 dkg mletého jehněčího masa, 3 vejce, 2.5 dl mléka, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 bio citrón, 10 dkg piniových semínek, 3 dkg staršího chleba, 4 dkg rozinek sultánek, 1 lžíce oleje, 1 lžíce karí koření, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 180 °C. Chléb namočte do mléka. Nakrájejte cibuli a nasekejte česnek. Smažte 5 minut na oleji. Přidejte kari a jehněčí maso. Míchejte a restujte, dokud nezmizí všechna červená barva. Odstavte z ohně. Vmíchejte dobře vyždímaný chléb (mléko si ponechte), rozinky a piniové oříšky.
Citron rozkrojte na polovinu. Z jedné poloviny nastrouhejte kůru a druhou si odložte. Do mletého masa přidejte nastrouhanou kůru a trochu citronové šťávy. Osolte a opepřete. Rozetřete je do zapékací mísy a zarovnejte povrch.
Vejce rozšlehejte s mlékem a špetkou soli. Směs nalijte na maso. Zbylý citron nakrájejte na tenoučké plátky. Ty naaranžujte spolu s bobkovými listy navrch gratinovaného pokrmu. Pečte 40 minut. Podávejte horké.
Příloha: rýže a zelený salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka