Kuřecí řízky s brandy a žampionovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 kuřecí prsíčka, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 40 dkg nakládaných hub, 1 šalotka, 2 lžíce brandy, 1 lžíce worcestrové omáčky, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 šálek šlehačky, 2 lžíce nasekané pažitky
Kuřecí řízky osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte polovinu oleje na středním plameni. Přidejte kuře a smažte ho, v polovině doby přípravy obraťte, dokud kuře uvnitř nezrůžoví, asi 6 minut. Přendejte na talíř a dejte stranou.
Ve stejné pánvi rozehřejte na středním plameni zbývající olej. Přidejte bílé žampiony nakrájené na plátky a nadrobno nakrájenou šalotku a za občasného míchání restujte, dokud houby lehce nezhnědnou, asi 5 minut. Přidejte brandy a za stálého míchání pokračujte, dokud se brandy téměř neodpaří, asi 1 minutu. Vmíchejte worcestrovou omáčku a hořčici. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a dřevěnou vařečkou seškrábejte připečené kousky ze dna pánve. Snižte teplotu na středně nízkou a dochuťte solí a pepřem. Vložte na pánev odložené kuřecí maso a minutu je prohřívejte. Posypte nasekanou pažitkou.
Příloha: těstoviny
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka