Bezlepková bramborová focaccia - recept cpt. Cooka
6 porcí: 20 dkg malých nových brambor, 18 dkg pohankové mouky, 5 dkg kukuřičné mouky, 5 dkg rýžové mouky, 3 lžíce olivového oleje, 1 špetka soli, 1.5 cl teplé vody, 1 lžička bezlepkového droždí instantního, rozmarýn, olivový olej na pokapání
Brambory omyjte a vařte je 15 minut ve vroucí osolené vodě. Osušte je, nechte vychladnout a pak je rozkrojte na čtvrtiny.
Mouku, kukuřičnou mouku a droždí nasypte do mísy kuchyňského robotu s hákem. Přidejte olivový olej, sůl a teplou vodu. Hněťte pomalou rychlostí, dokud se těsto neodlepí od stěn. Mísu přikryjte vlhkou a vyždímanou utěrkou. Těsto nechte 1 hodinu kynout v teplé místnosti.
Potom těsto trochu propracujte rukama, abyste z něj vytlačili vzduch. Rozválejte je na plechu vyloženém pečicím papírem na silný obdélník. Brambory rozdělte na těsto a posypte rozmarýnem. Nechte dalších 20 minut kynout.
Předehřejte troubu na 200 °C. Focacciu vložte na 25 až 30 minut do trouby. Nechte 2 hodiny vychladnout a podávejte s kapkou olivového oleje.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka