Věžičky z lilku a provolone - recept cpt. Cooka
Torrette di melanzane e provola
4 porce: 2 lilky, 15 dkg italského sýra provola silana, 4 snítky tymiánu, 4 snítky majoránky, 1 hrst klíčků podle chuti, extra virgin olivový olej, sůl
Lilky omyjte a osušte, odstraňte stopky, a škrabkou na brambory je podélně loupejte, tak aby se střídaly fialové a oloupané proužky. Nakrájejte je na kolečka silná asi 1 cm.
Položte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete z obou stran olejem, osolte a pečte pod grilem v troubě, dokud na povrchu nezezlátnou. Otočte je a pečte další 2-3 minuty.
Nakrájejte sýr provola na tenké plátky a klaďte je na střídavě na kolečka lilku, posypte vždy nasekanými lístky z poloviny tymiánu a majoránky, poslední vrstva je lilek. Osolte, zapečte věžičky při 180° po dobu 5-6 minut (tak dlouho, aby se sýr začal rozpouštět) a poté je ozdobte zbylými klíčky a bylinkami. Podávejte a pokapejte syrovým olejem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka