Kotleta s pikantní paprikovou omáčkou a tuňákem - recept cpt. Cooka
Lonza con salsa piccante al peperone e tonno
6 porcí: 80 dkg vepřové kotlety, 30 dkg tuňáka v oleji, 2 dl bílého vína, 1 citrón, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 1 svazek máty peprné, 10 dkg majonézy, máslo, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Vykostěnou vepřovou kotletu opečte ze všech stran v hrnci s tlustým dnem na troše oleje a kousku másla. Když je maso dobře propečené, podlijte ho vínem, osolte a opepřete a pokračujte v dušení na mírném ohni a přikryté asi 35 minut, čas od času maso obraťte a přidejte malou naběračku horké vody, pokud je dno příliš suché.
Citrony omyjte a vyjměte z nich semínka. Omyjte papriku, odstraňte stonky, semínka a vlákna a většinu rozmixujte s okapaným tuňákem, očištěnou čerstvou feferonkou, majonézou, tuctem lístků máty, solí a pepřem. Přidejte nastrouhanou kůru a citronovou šťávu postupně vmíchejte do omáčky, přičemž kyselost přizpůsobte své chuti.
Kotletu nakrájejte na jemné plátky a položte ji na talíř s omáčkou. V chladničce nechte 2-3 hodiny odležet. Nechejte 10 minut při pokojové teplotě, ozdobte zbylou mátou a plátky sladké papriky a podávejte.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka