Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou - recept cpt. Cooka
Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes
4 porce: 60 dkg batátů, 8 žampiónů portobello, 15 dkg francouzského sýra maroilles, 6 dkg másla, několik snítek pažitky, 8 lístků šalvěje, sůl, mletý pepř,
chlebová drobenka: 6 dkg starého chleba, 3.5 dkg másla, 3 dkg nasekaných lískových ořechů
Předehřejte troubu na 200 °C v režimu s ventilátorem. Sladké brambory omyjte, položte je i se slupkou na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35 minut. Potom je oloupejte a nakrájejte na 1 cm dlouhé plátky.
Rozdrťte starý chléb a smíchejte všechny ingredience na drobenku. Nastavte troubu na 180 °C. Sýr (maroilles je zrající sýr ze severní Francie, něco jako romadúr prodávaný ve čtvercových bločcích ) nakrájejte na plátky, po jednom na každý klobouček. Houby očistěte kartáčkem a odstraňte nožky. Kloboučky položte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete. Na každou houbu položte kousek másla, 1 lístek šalvěje, 2 plátky sladkých brambor a kousek sýra.
Plněné žampiony posypte drobenkou a vložte na 15 minut do trouby. Podávejte je posypané nasekanou pažitkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka