Polpettoni di patate al pomodoro - recept cpt. Cooka
Bramborová sekaná s rajčaty
4 porce: 80 dkg brambor, 2 vejce, 4 lžíce strouhaného parmazánu, 4 lžíce rajčatového pyré, 1 stroužek česneku, 1 cibule, strouhanka, zelená petrželka, bazalka, muškátový oříšek, 6 dkg másla, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Očištěné brambory vařte 40 minut od počátku varu. Nakrájený česnek a cibuli orestujte na pánvi se 2/3 másla a trochou oleje. Přidejte rajčata, špetku cukru, sůl a pepř. Vařte 3-4 minuty a posypte směsí nasekané petrželky a bazalky.
Ještě horké oloupané brambory rozmačkejte, přidejte omáčku, vejce, parmazán, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř. Směs promíchejte a přelijte do formy na švestkový koláč (20-22 cm) vymazané zbylým máslem a vysypané strouhankou.
Pečte při 180 °C asi 40 minut. Nechte vychladnout a sekanou vyklopte. Podávejte nakrájenou na plátky ozdobené plátky rajčat a lístky bazalky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka