Frittata di scammaro - moderní verze - recept cpt. Cooka
6 porcí:  20 dkg špaget, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, 6 lžiček strouhanky, 2 lžičky kaparů, 15 listů zelené petrželky, 1.5 dkg piniových semínek, 3  ančovičky v oleji, 10 g rozinek, 7 dkg olivového oleje
Uvařte špagety al dente a slijte je. Namočte solené kapary, abyste je zbavili přebytečné soli. Špagety ochuťte olejem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Rozložte je do malých pánviček (průměr 10 cm) s trochou oleje a lžičkou strouhanky a vytvořte tak „frittaty“, po jedné na porci. Na každé straně je smažte 5 minut, dokud nejsou křupavé.
Smíchejte petrželové listy s odsolenými kapary, piniovými oříšky, ančovičkami, sultánkami a olejem, špetkou soli a pepře. Získáte hustou omáčku, kterou podávejte společně se špagetovými plackami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka