Suflé s fava fazolemi, pecorinem a pikantním salámem - recept cpt. Cooka
4 porce:  3.7 dl mléka, 22 dkg loupaných zelených bobů, 10 dkg pecorina, 7 dkg pikantního salámu, 6 dkg hladké mouky 00, 6  vajec, 6 dkg másla, strouhanka, sůl
Zelené fava fazole blanšírujte minutu, slijte a nasekejte nahrubo. Nakrájejte také pikantní paprikový salám. Připravte bešamelovou omáčku: v hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku, promíchejte a vařte minutu, poté přilijte mléko, podle chuti osolte a vařte další 2 minuty od bodu varu.
Oddělte bílky od žloutků a žloutky přidejte do bešamelové omáčky spolu s nakrájenými fazolemi a salámem a nastrouhaným sýrem pecorino, dobře promíchejte a směs nechte vychladnout. Bílky ušlehejte do tuha se špetkou soli a po částech je vmíchejte do směsi, přičemž je jemně míchejte odspodu nahoru.
Formu vymažte tukem a na dno a stěny rozprostřete několik lžic strouhanky. Směs nalejte do formy a pečte v horké troubě při 170 °C 40-45 minut. Vyjměte z trouby a ihned podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka