Obrácený koláč s paprikou a červenou cibulí - recept cpt. Cooka
Tarte Tatin aux poivrons et oignons rouges
4 porce: 1 lístkové těsto, 3 červené papriky, 3 červené cibule, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce aceta balsamica, sůl, mletý pepř
Předehřejte troubu na 210 °C. Papriky omyjte, rozpůlte a zbavte jadřince. Vložte je do trouby, dokud slupka nezhnědne, a poté je z trouby vyjměte. Nechte je vychladnout, pak odstraňte slupku a nakrájejte je na proužky. Odložte stranou. Nakrájejte cibuli a osmahněte ji na pánvi s olivovým olejem. Když začnou měknout, přidejte cukr a balzamikový ocet a dochuťte solí a pepřem. Vařte doměkka.
Do koláčové formy vložte kruhový papír na pečení. Plátky paprik naaranžujte podle potřeby, přelijte je cibulovým kompotem a nakonec na ně položte listové těsto. Těsto propíchejte nožem, aby se nenafouklo. Vložte na 25 minut do trouby. Po vyjmutí z trouby je nechte několik minut vychladnout a poté je překlopte na talíř.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka