Špenát na janovský způsob - recept cpt. Cooka
Spinaci alla genovese con acciughe, uvetta e pinoli
4 porce: 1 kg špenátu, 4 dkg rozinek, 6 dkg piniových semínek, 6 ančoviček, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Sultánky namočte na deset minut do misky s teplou vodou. Očistěte a omyjte špenát, spařte ho v hrnci a po uvaření sceďte a dejte stranou. Na mírném ohni rozehřejte malé množství oleje, přidejte odsolené a nahrubo nasekané ančovičky, promíchejte a po několika minutách přidejte špenát a posypte nasekanou čerstvou petrželkou. Přidejte dobře osušené sultánky, sůl a pepř podle chuti a nechte 10 minut na mírném ohni. Špenát podávejte horký nebo teplý sypaný opraženými piniovými semínky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka