Fialové noky v sýrovém krému - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg fialových brambor, 25 dkg hladké mouky dvounulky, 1 vejce, sůl,
na sýrový krém: 3 dkg másla, 3.5 dkg hladké mouky, 3 dl mléka, 10 dkg gorgonzoly dolce, 5 dkg gorgonzoly picante, lískový ořech podle chuti, pažitka
Gnocchi připravte podle základního receptu <>. Rozložte si je na moukou vysypaný plech a přiveďte k varu velké množství osolené vody.
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku, promíchejte vařečkou, přilijte mléko a smetanu a promíchejte, pak přidejte na kousky nakrájenou gorgonzolu. Po rozpuštění do krémové konzistence vypněte oheň a přiklopte.
Uvařte noky, a když vyplavou na povrch, sbírejte je děrovanou naběračkou a smíchejte se sýrovým krémem. Ozdobte čerstvou pažitkou a nahrubo nasekanými lískovými oříšky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka