Krevetová quesadilla s chorizem - recept cpt. Cooka
2 porce: 1 lžíce olivového oleje, 1/2 červené cibule, 1 červená paprika, 7 dkg choriza, 1 stroužek česneku, 1 lžíce chipotle pasty, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru, 10 dkg královských krevet, 1 limetka, 2 tortilly
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Smažte na něm červenou cibuli nakrájenou na plátky a červenou papriku také nakrájenou na plátky po dobu 10 minut. Přidejte nadrobno nakrájené chorizo a smažte dalších 5 minut. Vmíchejte rozdrcený stroužek česneku, chipotle pastu, kmín, mletý koriandr a oloupané a nakrájené syrové královské krevety a smažte další 2 minuty. Přidejte šťávu z limetky a dochuťte. Rozetřete na velkou moučnou tortillu a přiklopte druhou tortillou. Rozpalte pánev na prudkém ohni. Po rozpálení přidejte quesadillu a opékejte ji z každé strany 1-2 minuty. Rozkrojte na čtvrtiny a podávejte s guacamole.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka