Quesadilla s pórkem, slaninou a hořčicí - recept cpt. Cooka
2 porce: 1 lžíce másla, 1 pórek, 3 plátky anglické slaniny, 1 lžíce celozrnné hořčice, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, 3 dkg vyzrálého čedaru, 3 dkg mozzarelly, 2 tortilly
V malé pánvi na středním plameni rozehřejte máslo. Smažte na něm pórek nakrájený na plátky 10 minut, dokud nezměkne. Přendejte ho do mísy a nechte 15 minut vychladnout. Na pánvi 5 minut nebo dokud není křupavá, opečte nakrájené proužky uzené slaniny. Smíchejte pórek s celozrnnou hořčicí, nasekanou petrželkou, nastrouhaným čedarem a strouhanou mozzarellou. Směs rozetřete na jednu velkou moučnou tortillu a navrch dejte slaninu a druhou tortillu. Rozpalte pánev na prudkém ohni. Po rozpálení přidejte quesadillu a smažte ji 2 minuty z jedné strany. Otočte ji a smažte ještě 1-2 minuty, nebo dokud se sýr nerozpustí. Rozkrojte na čtvrtiny.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka