Rychlé chilli z kuřete a černých fazolí - recept cpt. Cooka
1 porce: 1 kuřecí stehno, olivový olej na smažení, sůl, mletý pepř, 1/2 červené cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička uzené papriky, 1 lžička římského kmínu, 20 dkg nakládaných rajčat, 1 kostka bujónu (masox), 20 dkg černých fazolí, crème fraîche, koriandrové lístky, chilli paprička
Kuřecí stehno osolte, opepřete a vložte do pánve nebo kastrolu s trochou olivového oleje na střední teplotu. Přidejte cibuli nakrájenou na plátky a smažte 10 minut, dokud se kuře nezbarví ze všech stran. Přidejte česnek, papriku a kmín a ještě několik minut restujte, než přidáte nakrájená rajčata a kostku vývaru. Promíchejte, přikryjte pokličkou a duste asi 25 minut, v případě potřeby podlijte trochou vody.
Kuře vyjměte z omáčky a dejte na talíř. Maso rozdrobte vidličkou. Vyhoďte kosti a maso vraťte do hrnce. Přidejte zcezené černé fazole z konzervy a ještě několik minut poduste. Podle chuti dochuťte a podávejte s trochou creme fraiche, několika lístky koriandru a plátky chilli.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka