Spaghetti putanesca na pánvi - recept cpt. Cooka
4 porce:  32 dkg špaget, 3 stroužky česneku, 8  ančoviček, 1/4 lžičky chilli vloček, 40 dkg třešňových rajčat, 3 dkg bazalky, sůl, mletý pepř, 4.5 dl kuřecího vývaru, 10 dkg oliv kalamata, 1 lžíce kaparů
Ve velké pánvi smíchejte špagety, drcený česnek, nasekané ančovičky a a lžíci oleje z ančoviček, chilli vločky, rajčata a nasekanou bazalku. Dochutťte solí a pepřem. Přidejte vývar a přiveďte k varu, přičemž špagety opatrně zatlačte do tekutiny. Jakmile se tekutina začne vařit, vařte 10-12 minut za občasného míchání, dokud se těstoviny neuvaří a nevytvoří se hustá rajčatová omáčka. Odstavte z ohně a vmíchejte rozpůlené olivy a nahrubo nasekané kapary. Rozdělte do nahřátých misek a podávejte posypané dalšími lístky bazalky a případně trochou parmazánu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka