Vejce s modrým sýrem, houbami a borůvkami - recept cpt. Cooka
Œufs cocotte au bleu de Termignon, champignon et myrtilles
4 porce:  4  vejce, 16 dkg plísňového sýra Termignon, 2 dl šlehačky, 40 dkg žampiónů, 5 dkg borůvek, 5 cl telecího vývaru, olivový olej, sůl, mletý pepř
Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Restujte je několik minut na pánvi na troše olivového oleje. Slijte vodu z výpeku a pokračujte ve vaření přidáním trochy olivového oleje. Podlijte telecím vývarem. Osolte a opepřete. Odložte stranou.
Předehřejte troubu na 200 °C. Nakrájejte modrý sýr Termignon na kousky. Vejce rozbijte do misek. Přidejte 2 lžíce čerstvé smetany, houby a modrý sýr Termignon. Pečte ve vodní lázni 15 minut. Vejce vyjměte z trouby, ozdobte je borůvkami a podávejte se sklenicí savojského chignin-bergeron. (Gabin Boschet, šéfkuchař hotelové restaurace Outa.)

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka