Kuřecí prsa Orloff - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 kuřecí prsíčka, 4 plátky sušené šunky, 8 stonků třešňových rajčat, 1/2 červené cibule, 1 svazek bazalky, 4 hrsti mesclunu, 2 mozzarelly, 1 lžíce dobromysli, olivový olej, sůl, mletý pepř
Připravte kuřecí prsa. Do každého udělejte nožem kolmo 6 hlubokých zářezů. Osolte a opepřete. Mozzarellu nechte okapat, nakrájejte ji na plátky a sušenou šunku na proužky. Bazalku omyjte, osušte a otrhejte listy. Každý řez naplňte šunkou, mozzarellou a bazalkou.
Předehřejte troubu na 180 °C. Prsíčka vložte do velké, lehce olejem vymazané zapékací mísy. Posypte oreganem. Omyjte a osušte cherry rajčata a rozčtvrťte cibuli. Přidejte je do misky kolem kuřete. Potřete je trochou olivového oleje a pečte 20 minut.
Podávejte s mesclunem (mesclun je provensálská směs alespoň 5 mladých listových salátů), cherry rajčátky a plátky cibule. Zálivku připravte z citronu a olivového oleje.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka