Lasagne s houbami a klobáskou - recept cpt. Cooka
Lasagne funghi e salsiccia
4 porce: 25 dkg čerstvých lasagní, 60 dkg čerstvých hub, 40 dkg klobásky salsiccia, 5 dl bešamelové omáčky, 1 šalotka, parmazán, 1 dl suchého bílého vína, bazalka, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Šalotku oloupejte, nakrájejte ji a na pánvi s trochou oleje několik minut restujte. Přidejte klobásu s odstraněnými střívky, opečte ji a vidličkou ji rozmačkejte. Přilejte bílé víno, nechte ho odpařit a přidejte očištěné a nakrájené houby. Podle chuti osolte a opepřete a duste pod přiklopenou pokličkou asi 20 minut.
Vymažte zapékací mísu máslem a na dno rozetřete vrstvu bešamelové omáčky. Na ni položte plátky vaječných těstovin a přelijte je opět bešamelovou omáčkou. Dále přijde vrstva z hub a klobásky a tu posypte spoustou strouhaného parmazánu. Překryjte další vrstvou lasagní a takto pokračujte, dokud vám nedojdou ingredience. Posypte strouhaným parmazánem. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 35 minut.
Lasagne vyjměte z trouby, nechte trošku vychladnout a podávejte ozdobené snítkou bazalky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka