Polenta s dýní, česnekem, saturejkou a parmazánem - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg polenty, karí koření podle chuti, 2 l zeleninového vývaru, 60 dkg tykve, 1 stroužek česneku, saturejka, extra virgin olivový olej, parmazán, sůl, mletý pepř
Dýni očistěte, nakrájejte na kostky a spolu s rozdrceným stroužkem česneku ji vložte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Dochuťte nasekanou saturejkou, solí a mletým pepřem. Dvakrát je pokapejte olejem a pečte při 180 °C nejméně 45 minut.
Připravený zeleninový vývar nalijte do velkého hrnce, přiveďte k varu, osolte a vsypte instantní polentu. Míchejte dřevěnou vařečkou, aby se netvořily hrudky. Jakmile je polenta uvařená, podávejte ji s dýní a na závěr pokrm posypte straouhaným parmazánem, kari a saturejkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka