Cordon bleu po sicilsku - recept cpt. Cooka
Cordon bleu di pollo alla siciliana
4 porce:  4  kuřecí prsíčka, 1  červená paprika, 20 dkg italského sýra caciocavallo, 2  vejce, 4 plátky tvrdého chleba, 2 lžíce loupaných pistácií, 2  sušená rajčata, 1 lžíce sušené dobromysli, 4 lžíce hladké mouky, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Omyjte a osušte papriku a poté ji ze všech stran opečte v troubě pod grilem. Nechte ji vychladnout, oloupejte ji, odstraňte stopku, semena a vlákna a nakrájejte ji na stejné plátky. Ostrým nožem udělejte do kuřecích plátků vodorovný řez, aby vznikla kapsa. Uvnitř je osolte a opepřete. Každé prsíčko naplňte plátkem papriky a plátkem sýra caciocavallo. Zavřete je, poprašte moukou a otvor dobře přitlačte, aby sýr nemohl vytéci.
Smíchejte strouhanku z chleba s nasekanými sušenými rajčaty a pak s drcenými pistáciemi a oreganem. V jiné misce rozšlehejte vejce, namočte do něj pomoučené maso a následně je obalte v ochucené strouhance. Na velké pánvi rozehřejte na prst oleje a cordon bleu opékejte na středně mírném ohni 6-8 minut z každé strany, dokud nebude zvenku zlatavé a uvnitř propečené. Osušte je na papírových utěrkách, osolte a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka